Choď na obsah Choď na menu
 


Rady do kuchyne
  • Ak zmiešate med,mlieko a jogurt dostanete vynikajúci a osviežujúci nápoj.
  • Ak chcete aby bola polievka hustá a mala kyslú chuť, urobte zátrepku z vajíčka,hladkej múky a trošku bieleho jogurtu.
  • Mlieko uchováme v lete dlhšie , keď pri varení pridáme doň sódu bikarbónu.
  • Chcete postrúhať mäkky syr ? Vložte ho na pol hodiny do mrazničky a strúhadlo jemne potrite kuchynským olejom. Takto sa vyhnete problému s upchanými dierkami.
  • Olej vraj pri vyprážaní nestmavne , ak do panvice vložíte 3-4 špáradlá.
  • Pri pečení torty, zákuskov, či koláčov musia mať suroviny ako múka, mlieko, tuk rovnakú teplotu.
  • Ak sa pri varení popálite, inneď si popálene miesto potrite horčicou a nechajte ju zaschnúť. Nevytvoria sa pľuzgiere a rana nie je červená.
  • Keď si pri varení popálite jazyk, rýchlo ho potrite kúskom masla. Bolesť sa rýchlo stratí.
  • Ak pripravujete praženicu , solte ju až na koniec, pretože soľ spôsobuje to, že je tuhá.
  • Kakao, ktoré pridávate do múčnikov bude tmavšie ak ho zalejete horúcim mliekom.
  •