Choď na obsah Choď na menu
 




Pre 4 osoby potrebujeme:

4 banány
2 jablká
1 citrón
50 g bieleho jogurtu
citrónovú šťavu
2 lyžice hnedého cukru alebo medu
100g obilninových medailónikov s čokoládou

Postup prípravy:

1. Ovocie olúpeme, jablká a hrušky zbavíme jadrovníkov a pokrájame na plátky.
2. Jogurt ochutíme citrónovou šťavou a cukrom, hotový dressing pridáme do šalátu a zľahka ho premiešame s obilninovými medailónikmi s čokoládou.

Zeleninové fašírky

 



Pre 4 osoby potrebujeme:

2 lyžice masla alebo nestuženého rastlinného tuku
1 cibuľu
500 g vareného hrachu
2 vajcia
1 lyžicu stredne ostrej horčice
100 g pomletých Corn-flakes Natural, namiesto rožkov alebo žemlí
morskú soľ
mleté čierne korenie
muškátový kvet
niekoľko kvapiek sójového korenia
1 zväzok petržlenovej vňate
1 lyžičku zeleného korenia
ovsené vločky na zahustenie

Okrem toho:

1 šálku celozrnnej múky
2 vajcia
2 šálky pomletých Corn-flakes Natural namiesto obaľovacej zmesi
olej na vyprážanie

Postup prípravy:

1. Na panvici zohrejeme maslo alebo rastlinný tuk a pridáme nadrobno posekanú cibuľku a opražíme.
2. Hrach roztlačíme alebo rozmixujeme v mixéri.
3. Cibuľu, hrachové pyré, vajcia, horčicu a pomleté Corn-flakes Natural zmiešame a vyformujeme tuhú zmes.
4. Okoreníme mletým čiernym korenín, pridáme soľ, muškátový kvet a sójové korenie.
5. Pridáme nadrobno posekanú petržlenovú vňať, zelené korenie a ovsené vločky.
6. Z cesta vyformujeme navlhčenými rukami fašírky, obalíme ich múkou, rozšľahaným vajíčkom a obalíme v pomletých Corn-flakes Natural.
7. Vypražíme na panvici s trochou oleja a hneď podávame.

Rada:
Tieto zeleninové fašírky môžeme pripraviť aj z cícera, fazule alebo šošovice.